Termeni și condiții de utilizare

TERMENII ȘI CONDIȚIILE DE UTILIZARE ALE SITE-ULUI malidcom.ro

 1. Informații vânzător
 2. Definiții termeni utilizați
 3. Înregistrare, comandă, facturare, plată și livrare
 4. Garanții și politica de returnare
 5. Drepturi și obligații părți contractante
 6. Drepturi de autor
 7. Politica de cookies, datele cu caracter personal și politica de confidențialitate
 8. Soluționarea litigiilor
 9. Limitarea răspunderii furnizorului
 10. Promoții și concursuri

1. INFORMAȚII VÂNZĂTOR

 • Denumirea juridică: S.C. MALIDCOM S.R.L.
 • Denumirea comercială: Malidcom sau www.malidcom.ro
 • Persoană juridică de naționalitate: română
 • Sediul social: Sibiu, Calea Turnișorului 45, cod poștal 550136
 • Telefon fix: 0269.237.667
 • Telefon mobil: 0721.322.590
 • E-mail: online@malidcom.ro
 • Pagină web: www.malidcom.ro
 • Nr.Reg.Com.: J32/571/1995
 • C.U.I.: RO7628666
 • Administrator: Haiduc Sorin
 • Obiect activitate: comercializare piese auto și utilaje agricole

2. DEFINIȚII TERMENI UTILIZAȚI 

 • Utilizator/vizitator: toate persoanele fizice sau/și juridice care acceseaza site-ul www.malidcom.ro
 • Client/cumpărător: toate persoanele fizice sau/și juridice care plasează o comandă pe site
 • Furnizor/vânzător: Malidcom S.R.L.
 • Bunuri și/sau servicii: orice produs și/sau serviciu care este prezentat pe/și se poate comanda de pe site
 • Continut: texte, date tehnice, fotografii, prețuri, elemente grafice și de design
 • Site/domeniu/link: www.malidcom.ro
 • Comandă: intenția de achiziție a cumpărătorului transmisa electronic vânzătorului prin intermediul site-ului www.malidcom.ro
 • Date personale client: persoane fizice – nume, adresă, telefon, e-mail; persoane juridice – denumire, adresă sediu social, CUI, Nr.Reg.Com., adresă livrare, telefon, e-mail, persoană contact
 • Contract: comanda confirmată de către vânzător

3. ÎNREGISTRARE, COMANDĂ, FACTURARE, PLATĂ ȘI LIVRARE

Înregistrarea unui cont de client pe site-ul www.malidcom.ro se poate efectua atât la plasarea primei comenzi (prin click pe Creează cont), cât și independent de acest pas, prin introducerea de către posibilul cumpărător a datelor personale, adresa de e-mail va deveni nume de utilizator, iar clientul va alege o parolă în vedere finalizării înregistrării contului de membru. Ulterior transmiterii acestor informatii prin intermediul site-ului, utilizatorul va primi un e-mail de confirmare a contului de membru.

Se pot înregistra ca membrii doar persoane fizice individuale majore, persoane juridice și societăți de persoane. Această condiție se aplică și pentru lansarea comenzilor. În cazul societăților comerciale, persoana care efectuează înregistrarea garantează faptul că este reprezentantul legal al acelei societăți.

Utilizatorul este unicul responsabil de corectitudinea, respectiv actualizarea datelor introduse, informațiile eronate sau false ducând la suspendarea provizorie sau ștergerea definitivă a contului de membru fără niciun fel de notificare din partea furnizorului, inclusiv refuzul utilizării curente sau viitoare a site-ului.

S.C. Malidcom S.R.L. își rezervă dreptul de a anula / bloca un cont de membru în situația în care clientul comandă și ulterior, în mod repetat, refuză primirea coletului sau nu colaborează cu firma de curierat sau șoferii proprii în vederea recepționării produselor comandate, sau din cauza retururilor repetate în mod abuziv.

Comanda se efectuează adaugând produsele dorite în coș, introducând datele personale, inclusiv adresa la care doriți să vi se livreze bunurile dacă aceasta diferă de adresa personală sau socială, în situația în care nu v-ați înregistrat în prealabil, apoi urmând să alegeți modalitatea de plată. Veți avea posibilitatea de a verifica și rectifica toate informațiile introduse atât la ultimul pas al comenzii, cât și utilizând butonul EDITARE, din partea dreaptă a secțiunilor Informații personale, Adrese, etc.

Prin lansarea unei comenzi electronice, cumpărătorul este de acord cu metoda de comunicare a vânzătorului: e-mail, telefonic, sms, etc.

După plasarea pe site a unei comenzi, veți primi un e-mail de confirmare a recepționării de către noi a respectivei comenzi, acest lucru neavând valoare contractuală. Ulterior, în cel mai scurt timp posibil, după verificarea de către noi a disponibilității produselor comandate, veți primi o confirmare scrisă atât prin intermediul site-ului, cât și prin e-mail, ceea ce înseamnă încheierea contractului între cumpărător și vânzător. Prețurile afișate pe site includ TVA, așadar se vizualizează valoarea finală de vânzare a fiecărui produs, nefiind inclusă valoarea transportului. În situația în care nu dispunem de unul sau mai multe articole din comandă, ne obligăm să vă contactăm, respectiv să vă rambursăm imediat eventualele plăți efectuate deja.

Vânzătorul poate subcontracta / cesiona oricând o terță parte pentru servicii ce țin de onorarea comenzii, cu informarea cumpărătorului, dar neavând nevoie de acordul acestuia.

Termenul de trimitere a comenzilor este de aproximativ 1 - 3 zile lucrătoare de la data intrării acestora în sistemul nostru.

Factura fiscală va fi emisă conform informațiilor din confirmarea comenzii, aceasta conținând obligatoriu: produse, cantități, prețuri, modalitate și termen de plată. De asemenea, factura fiscală în format electronic va fi transmisă prin e-mail odată cu confirmarea comenzii, reprezentând documentul justificativ dintre vânzător și client.

Plata se poate efectua prin următoarele modalități:

 •  ramburs – banii se înmânează cash curierului în momentul livrării coletului;
 •  card – banii se vor retrage de pe cardul clientului în momentul confirmării comenzii;

Livrarea se efectuează doar pe teritoriul României printr-o firmă de curierat rapid.

Durata aproximativă a livrării produselor comandate este de 1 – 2 zile lucrătoare din momentul preluării coletului de către curier.

Costul transportului este conform tarifelor contractului cu furnizorul serviciilor de curierat rapid și va fi comunicat clientului in momentul confirmarii comenzii.

4. GARANȚII ȘI POLITICA DE RETURNARE 

Toate produsele comercializate de Malidcom S.R.L. beneficiază de un termen de garanție de 1 an, din momentul în care acestea intră în posesia clientului, iar în situația în care produsul cumpărat are o durată medie de utilizare mai mica, durata termenului de garanție se va reduce la această perioadă.

Produsele sunt noi și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte.

În cazul în care producătorul nu pune la dispoziția clientului un certificat de garanție, factura va substitui acest act.

În cazul lipsei conformității, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului în primul rând repararea produsului sau înlocuirea acestuia, fără costuri suplimentare. În cazul în care nu este posibilă niciuna din cele două variante menționate, clientului i se va restitui contravaloarea produsului.

Garanția este valabilă doar în cazul montării piesei într-un service autorizat, cu deviz montaj și notă constatare defect.

Garanția își pierde efectele în următoarele situații: uzura naturală, utilizare neconformă, greșită sau inadecvată, întreținerea deficitară sau greșită a produsului, nerespectarea instrucțiunilor de utilizare, montare greșită, deteriorare la instalare, absența completă sau pierderea bunului.

Având în vedere faptul că pot exista livrări eronate, dumneavoastră aveți obligația ca înainte de montarea unui produs cumpărat, să verificați optic prin comparare cu piesa originală schimbată, dacă piesa primită este adecvată: dimensiuni, formă, material, concordanța orificiilor și a îmbinărilor, etc.

În cazul în care produsele a căror returnare se solicită, prezintă următoarele caracteristici: urme de uzură, zgârieturi, lovituri, şocuri electrice, accesorii lipsă, Malidcom S.R.L. îşi rezervă dreptul de a decide acceptul sau refuzul returului.

Metodele de soluționare ale garanției vor fi comunicate cumpărătorului în funcție de defecțiunea piesei, în momentul reclamării aceteia.

Termenul legal în care piesele comandate de la noi se pot returna, fără invocarea vreunui motiv anume, este de 14 zile calendaristice, această perioadă incluzând transmiterea către noi a cererii de retur, respectiv trimiterea pieselor la adresa de la care au venit.

Cererea de retur se efectuează din contul dumneavoastră, de la Istoric comenzi – Detalii – Retur marfă, bifând căsuța/căsuțele corespunzătoare produsului/produselor dorit/e, completând contul bancar unde doriți restituirea banilor, respectiv motiv / explicații retur, dacă este cazul și apasând pe butonul Solicită o returnare, pentru a finaliza această operațiune.

Produsul trebuie să fie returnat în aceeași stare în care a fost livrat, în ambalajul original, cu toate accesoriile, etichetele intacte și documentele primite.

Cumpărătorul va trimite returul vânzătorului prin orice firmă de curierat, la adresa Sibiu, Calea Turnișorului 45, număr de telefon de contact 0721322590. costul transportului de retur fiind suportat integral de către client, adică de dumneavoastră.

S.C. Malidcom S.R.L. nu acceptă primirea coletelor cu ramburs sau cu plata la destinație. Produsele se pot returna și personal. După primirea coletului, produsele vor fi verificate, după care se vor iniția procedurile de restituire.

Rambursarea banilor, adică a contravalorii produselor returnate și a transportului aferent acestora din comanda inițială, se va efectua în termen de 14 zile calendaristice, de la data la care clientul transmite către furnizor, decizia de retragere din contract, în contul indicat de către client în solicitarea de retur. La calculul termenului de restituire a banilor, nu se va ține cont de ziua recepționării coletului, respectiv dacă ultima zi a termenului este una nelucrătoare, acesta se va prelungi corespunzător, la fel și dacă primirea produselor returnate nu se încadrează în termenul legal de 14 zile calendaristice.

5. DREPTURI ȘI OBLIGAȚII PĂRȚI CONTRACTANTE

Utilizarea site-ului www.malidcom.ro implică acceptarea acestor Termeni și Condiții, care pot suferi oricând modificări fără obligația de a aviza în prealabil vizitatorul sau cumpărătorul.

Vânzătorul are obligația de a furniza Cumpărătorului bunurile comandate la prețul de achiziție convenit și Cumpărătorul are obligația de a primi Bunurile și de a achita prețul de achiziție.

Cumpărătorul are obligația de a nu furniza informații false, de a nu înstrăina contul, de a nu utiliza serviciile într-un mod necorespunzător.

În cazul în care Cumpărătorul încalcă Contractul de vânzare-cumpărare sau Termenii și Condițiile, Vânzătorul își rezervă dreptul de a se retrage din contract.

Pentru soluționarea amiabilă a reclamațiilor consumatorului, Cumpărătorul va trasmite o solicitare scrisă la adresa de e-mail online@malidcom.ro, urmând să primească un răspuns la reclamație pe adresa de e-mail furnizată Vânzătorului, in termen de 30 de zile calendaristice.

6. DREPTURI DE AUTOR

Conținutul și design-ul site-ului aparțin în totalitate S.C. Malidcom S.R.L. și sunt protejate prin legislația în vigoare privind proprietatea intelectuală. De asemenea, comentariile utilizatorilor despre produsele/serviciile de pe site-ul www.malidcom.ro pot fi folosite de catre S.C. Malidcom S.R.L. în scop de promovare.

7. POLITICA DE COOKIES, DATELE CU CARACTER PERSONAL ȘI POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

Site-ul www.malidcom.ro utilizează cookies, și anume: informații standard de înregistrare, date privind activitatea vizitatorilor, istoricul navigării pe site-ul nostru, adrese IP, acestea fiind în totalitate anonime, nu se vor folosi sub nicio formă în vederea asocierii identității unui utilizator cu adresa IP.

Aceste informații sunt transmise către terți, ca Google, Facebook, Instagram, Whatsapp etc., doar cu scopul de a analiza modul în care utilizatorii folosesc site-ul, pentru a realiza rapoarte statistice legate de activitatea acestuia, pentru publicitate online, pentru a vă arăta campanii de marketing cât mai apropiate intereselor dumneavoastră.

În situația în care utilizatorii își setează browser-ul să nu accepte cookie-uri din partea www.malidcom.ro, furnizorul nu garantează funcționalitatea completă sau perfectă a site-ului.

Malidcom S.R.L. asigură securitatea și confidențialitatea datelor stocate, acestea fiind utilizate doar în scopul pentru care au fost introduse: confirmare comenzi, detalii de livrare, oferte speciale, numai cu acordul vizitatorului / cumpărătorului în prealabil.

Furnizorul se obligă ca datele cu caracter personal ale utilizatorului să nu fie transmise către terți cu excepția operatorului direct de marketing, companiilor de curierat cu care colaborază, procesatorilor de plăți, serviciilor de e-mail marketing sau altor entități de acest gen.

Prin acceptarea termenilor și condițiilor acestui site, utilizatorul își dă acordul ca S.C. Malidcom S.R.L. să-i proceseze datele cu caracter personal.

Vă puteți exercita oricând dreptul la informare în legatură cu prelucrarea datelor dumneavoastră, dreptul de a primi datele pe care le-ați furnizat, respectiv dreptul de intervenție asupra lor – rectificare, actualizare, ștergere la adresa de e-mail online@malidcom.ro, sau puteți vizualiza / modifica datele personale direct din contul dumneavoastră.

Informațiile stocate de către noi sunt: nume prenume (pentru identificare), număr telefon (pentru a vă putea contacta), adresa de e-mail (pentru a vă putea transmite informații), adresă livrare (pentru a vă putea înmâna comanda).

Durata stocării: datele dvs. cu caracter personal sunt salvate în baza noastră timp de 5 ani de la prima factură sau până când utilizatorul solicită ștergerea acestora.

8. SOLUȚIONAREA LITIGIILOR

Prezentul contract este supus legii române.

Eventualele litigii apărute între cumpărător și vânzător pot fi rezolvate pe cale amiabilă, la adresa de e-mail online@malidcom.ro sau la numărul de telefon 0721.322.590, în termen de 30 zile calendaristice de la înștiințarea în scris a problemei cu care vă confruntați, iar în situația în care nu se ajunge la un acord pe această cale, acestea pot fi soluționate prin mediere sau prin recurgerea la instanțele judecătorești competente.

De asemenea, din 2016 functionează și platforma de soluționare online a litigiilor rezultate din tranzacționarea online, aceasta se regăsește aici, iar link-ul către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor îl puteți accesa aici, telefonul consumatorului fiind 0219551, pentru orice fel de nemulțumire legată de produsele sau serviciile noastre.

Orice fel de problemă cauzată de conținutul, produsele, sau serviciile prezentate pe site-ul www.malidcom.ro, care nu este tratată în secțiunea ”Termeni și Condiții”, se poate soluționa pe cale amiabilă în termen de 30 de zile calendaristice de la notificarea în scris de către utilizator a situației survenite, pe adresa de e-mail online@malidcom.ro.

9. LIMITAREA RĂSPUNDERII FURNIZORULUI

Deși informațiile de pe site au fost introduse cu acuratețe, erorile nu sunt imposibile, așadar, Vânzătorul nu își asumă responsabilitatea pentru posibilele greșeli de afișare sau tipărire.

Totodată, utilizatorul / clientul poate aduce la cunoștința furnizorului, în cel mai scurt timp posibil, orice fel de neregulă observată pe site, orice informație considerată eronată legată de conținut, iar vânzătorul se obligă să verifice, respectiv să rectifice, dacă este cazul, orice fel de eroare existentă.

Vânzătorul își rezervă dreptul de a anula livrarea unui produs, respectiv de a anunța clientul de îndată ce identifică vreo introducere sau afișare greșită a prețului sau caracteristicilor acestuia, în situația în care bunul nu a fost livrat încă.

Toate imaginile sunt cu titlu de prezentare pe site, deci bunurile livrate pot diferi în orice mod datorat modificării design-ului sau caracteristicilor, fără o notificare prealabilă a utilizatorului / clientului de către furnizor. Valoarea sumelor încasate de la cumpărător în cazul nelivrării sau livrării necorespunzătoare reprezintă valoarea maximă a obligațiilor vânzătorului față de client.

Site-ul găzduiește postările utilizatorilor, așadar își asumă dreptul de a șterge orice conținut care este incompatibil cu valorile societății, este ilegal, rasist sau negativ, dar nu răspunde de monitorizarea permanentă a tuturor comentariilor apărute pe site.

S.C. MALIDCOM S.R.L. are dreptul de a nu onora o comandă în situația în care produsele comandate de către client nu există fizic în stocul societății, așadar, furnizorul nu garantează disponibilitatea în stocuri a tuturor produselor afișate.

Prețurile afișate pe site sunt informative și pot suferi oricând modificări neanunțate.

Niciuna dintre părtile contractante nu este responsabilă pentru neexecutarea obligațiilor contractuale, în situația în care este datorată unui eveniment de forță majoră, acesta însemnând acel eveniment imprevizibil, care nu poate fi controlat de către părți, respectiv nu poate fi evitat. Partea care invocă forța majoră este obligată ca în termen de 5 zile calendaristice să anunțe cealaltă parte de producerea evenimentului, respectiv să ia toate măsurile posibile pentru limitarea consecințelor acestuia. Dacă în termen de 15 zile de la producere, evenimentul nu încetează, oricare dintre părți are dreptul de a notifica încetarea contractului fără a pretinde daune. 

S.C. MALIDCOM S.R.L. nu își asumă responsabilitatea pentru prejudiciile create din inaccesarea anumitor link-uri sau nefuncționarea site-ului, pentru cheltuielile, procesele, pretențiile, pagubele sau costurile datorate nerespectării Termenilor și Condițiilor site-ului www.malidcom.ro.

10. PROMOȚII ȘI CONCURSURI

Promoţiile şi concursurile organizate respectă regulamentele create de S.C. Malidcom S.R.L. în conformitate cu legislaţia în vigoare. Acestea sunt aduse la cunoştinţa utilizatorilor doar prin intermediul site-ului propriu sau orice alt mijloc de comunicare directă către client. Pentru a beneficia de promoţii, comenzile trebuie să respecte întocmai regulile afişate pe site. Promoţiile prezentate pe site sunt valabile în perioada de timp menţionată, iar în cazul în care nu se menţionează o perioadă de timp, acestea sunt valabile în limita stocurilor disponibile. Furnizorul îşi rezervă dreptul de a întrerupe sau de a anula o promoţie în orice moment, fără nici o notificare prealabilă.